ALBLASSERDAM – Ze is nog maar negen jaar en krijgt woensdag 7 maart al haar eerste zelfgeschreven boek uit handen van burgemeester Bert Blase. De jonge kinderboekenschrijfster Mirna Al Nashi uit Alblasserdam schreef 150 fantasievolle verhalen. Deze werden gebundeld en uitgegeven door Gopher. De titel van het boek is: “De leukste Kinderverhalen”. Al Nashi woont in Alblasserdam en is van Iraakse afkomst. Hoewel haar ouders thuis Arabisch spreken, schrijft en spreekt zij voornamelijk in het Nederlands. Mirna zit in groep 5 van basisschool Het Palet in Alblasserdam.

De Krekel
Van 14.00 – 15.30 uur wordt 7 maart de boekpresentatie feestelijk gevierd in bibliotheekvestiging Alblasserdam. Ook Boekhandel de Krekel is aanwezig met een boekentafel waar liefhebbers de bundeling met maar liefst 150 fantasievolle verhalen kunnen kopen en laten signeren door de 9-jarige veelbelovende schrijfster.

Titels
Haar korte verhalen zijn prima geschikt voor jonge kinderen, om zelf te lezen of om voorgelezen te worden. Ideeën voor verhalen heeft Mirna genoeg: “Telkens wanneer mij een titel te binnen schiet, schrijf ik die meteen op in een mapje, zodat ik het niet vergeet. Later ga ik er dan over schrijven,” aldus de talentvolle Alblasserdamse.

Het boek telt 46 pagina’s en kost 12.50 euro.