ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft een hondenuitlaatplaats nabij de flats aan de Pieter de Hoochplaats van een hekwerk voorzien. De gemeente komt daarmee tegemoet aan de wensen van inwoners met een visuele handicap. De beschermde uitlaatplaats is nog niet helemaal klaar. In komende weken en maanden moeten nog diverse werkzaamheden worden uitgevoerd. Twee blinde inwoners van Alblasserdam legden portefeuillehouder Ad Cardon vorig jaar een probleem voor. Zij konden hun (blindengeleide)honden niet los laten lopen, omdat zij niet kunnen zien wat de hond doet als die van de lijn af is. Een met hekken afgezet hondenterrein zou ideaal zijn, omdat honden daar veilig kunnen rondrennen.

Na afweging van een aantal varianten en een positief gesprek met de bewonersvertegenwoordiging van de flats aan de Pieter de Hoochplaats is de bestaande hondenuitlaatplaats nabij de flats omheind.

Uitvoering
Ondanks het hekwerk behoudt het terrein een groene uitstraling. De omheining valt deels weg in de bestaande beplanting. Daar waar het hek nu zichtbaar is, komt nog nieuwe aanplant, behalve aan de stoepzijde. Het bestaande bankje wordt verplaatst en komt in de bestrating. Daarnaast komt er een hondenpoepbak. Tegen de zomer – als de bodem wat droger is dan nu – wordt nog drainage aangelegd.

Gebruik
Vooruitlopend op genoemde werkzaamheden kunnen hondeneigenaren gebruik (blijven) maken van de uitlaatplaats. Mogelijk is het ook voor andere hondeneigenaren – al dan niet met een handicap – een prettig idee dat de hond veilig kan rondrennen. Omdat honden binnen de omheining blijven, is de verwachting dat overlast van hondenpoep in de naaste omgeving afneemt.