ALBLASSERDAM – Tennisster Marie Christine Visser van de Alblasserdamse Tennisvereniging en paardrijder Cor van der Woerd van PSV Beyaert zijn vrijdagavond 17 februari respectievelijk sportvrouw en sportman van het jaar 2011 geworden. Zwem- en poloclub Wiekslag won de titel sportploeg van het jaar. De drukbezochte Alblasserdamse sportverkiezing werd gehouden in cultureel centrum Landvast en werd georganiseerd door Sport Belangen Alblasserdam in samenwerking met de gemeente.

De publieksprijs werd met 2174 van de 6500 stemmen gewonnen door Savannah Rijkuiter. Johnno Peters van de Wiekslag werd sporttalent bij de jongens van 13 tot en met 18 jaar. Bij de meisjes ging de titel in deze leeftijdscategorie naar Sanne Koops van de gymnastiekvereniging KDO. In de categorie 6 tot en met twaalf jaar werd bij de jongens Jeroen Mulder van KDO sporttalent van het jaar en bij de meisjes was dit Romy de Laat van de Wiekslag. De F1 van de Alblasserdamse voetbalvereniging werd de jeugdsportploeg van 2011. De stimuleringsprijs ging naar Jongens B van volleybalclub Smash ’66.

Marie Christine Visser
“Je continu blijven verbeteren, nooit je tegenstander onderschatten, je zelf vooral niet goed vinden, blijven vechten, maar ook sportief blijven,” dat is waar het volgens winnares en sportvrouw Marie Christine Visser om gaat in de tennissport. Wanneer daar een goede balans in is gevonden, is het dus mogelijk om sportvrouw van het jaar te worden.

Cor van der Woerd
Sportman Cor van der Woerd deelt de eer van de titel met het paard. “Je moet zorgen dat je de kwaliteiten van het paard er ook uit krijgt. Daar is veel geduld bij nodig. Mijn ervaring is dat als ik ontspannen ben, het paard dit ook is en de prestaties het best zijn,”vertelt Cor. Wekelijks traint hij 23 uur met Triumph.

Luister terug op Klokradio
De lokale radio-omroep Klokradio heeft tijdens de verkiezing opnames gemaakt. Het resultaat hiervan en de interviews kunt u beluisteren op maandagavond 20 februari a.s. bij ‘Terugblik op het Sportweekend’ tussen 19.00 en 20.00 uur.  Klokradio doet veel aan sportverslag met name op de zaterdag, waarbij veel aandacht is voor het voetbal in de regio. Maar ook tal van andere sporten (zoals bijv. korfbal, basketbal, tafeltennis) komen op de zaterdagmiddag voorbij. Klokradio is te beluisteren in de ether op 107.0 FM of via de kabel 105.9 FM (Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk en Liesveld) en 102.4 FM (Alblasserdam).

 

Sponsor Riens Gort overhandigt de sportploegbeker aan de zwemploeg De Wiekslag.

 

Tennisster Marie Christine Visser werd sportvrouw van het jaar 2011

 

Marie Christine Visser en Cor van der Woerd met hun prijs.