KINDERDIJK – Een 47-jarige molenaar uit Kinderdijk is bij een bedrijfsongeval op de zesde molen van de Overwaard om het leven gekomen. Het stoffelijk overschot van de man werd donderdagochtend 16 februari door een collega-molenaar aangetroffen. De collega-molenaar zag deuren van de molen openstaan, terwijl dit normaal nooit het geval was. Hij nam poolshoogte waar hij uiteindelijk het lichaam van de 47-jarige man aantrof bij het scheprad. Uit onderzoek van de politie bleek dat de man vermoedelijk op woensdagavond bij werkzaamheden bij de molen is verongelukt, waardoor hij is komen te overlijden.

In Kinderdijk is geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van de molenaar. “In de molenwereld is dit je grootste angst. Hetgeen waar je gek van wordt, als zoiets gebeurt. Het is verschrikkelijk,” vertelt een hevig ontdane Peter Paul Klapwijk, medewerker bij Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.

“De man, vader van een dochtertje, was een vriend van me. We hadden het samen over van alles. Dit gaat veel verder en dieper dan alleen het overlijden van een buurman. We zijn hier allemaal molenaars, we kennen elkaar allemaal en we zijn allemaal met hetzelfde bezig. Ook wij hebben een molen, we lopen allemaal dezelfde risico’s. Nu betreft het één van ons en dat treft ons allemaal. Verschrikkelijk,” aldus Klapwijk.