ALBLASSERDAM – Twee keer twee auto’s botsten donderdagochtend 16 februari op elkaar op de A15 bij Alblasserdam. Beide ongevallen waren te wijten aan onoplettendheid. Het eerste tweetal reed rond 08.00 uur de Noordtunnel uit. De achterste bestuurster merkte te laat op dat de automobilist voor haar remde; en reed achterop. Hierbij raakte niemand gewond. Niet veel later reed op de linkerrijstrook een bestuurder van een bestelbus. Terwijl hij naar het ongeval naast hem keek, reed hij zelf op een remmende personenauto.

Omdat de bestuurder van dit busje mogelijk nek/rugletsel op had gelopen, kwam met spoed een ambulance ter plaatse. Na een controle bleken de verwondingen mee te vallen. De jongeman hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Drie van de vier auto’s raakten dusdanig beschadigd, dat deze weggesleept moesten worden. Door de ongevallen op de baan richting Gorinchem, ontstonden files. Later op de ochtend veroorzaakte een ongeval op de A15 ter hoogte van Sliedrecht opnieuw enkele kilometers file.