ALBLASSERDAM – Onder grote belangstelling werd zaterdag 11 februari met het wegtrekken van een felrode doek de nieuwe locatie van de Voedselbank Alblasserdam door wethouder Peter Verheij geopend. “Een helaas nodig, maar waardevol initiatief voor tijdelijke noodhulp,” liet Verheij weten. De nieuwe opslag –en inpakruimte is te vinden in de oude brandweerkazerne aan Scheepmakersstraat. Maandenlang werd er met vrijwilligers aan gewerkt. Door deze inzet veranderde een kale garage in een schoon en verwarmd pand, met alle mogelijkheden om zo professioneel mogelijk voedsel op te slaan en goed te houden.

Met de nieuwe ruimte kan Stichting Voedselbank Alblasserdam een tijd vooruit. De Stichting hoopt op een voorspoedige tijd en een blijvende goede samenwerking met de lokale winkels, bedrijven en de Alblasserdammers zelf.

Op een groot bord aan het pand is vanaf heden te lezen: “Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen”.