ALBLASSERDAM – Richard Leeuwis (47) heeft zaterdag 11 februari de Molentocht over het ijs op zijn schoenen uitgelopen. De energieke Alblasserdammer zette zich met deze bijzondere actie in voor mensen met kanker. “Het is gewoon super als je met een gezond leven, een medemens kan helpen,” vertelde Richard, lid van Team 238 van de RoPaRun, nadat hij de tocht van 25 kilometer zonder schaatsen over het ijs had volbracht.

Spierpijn
“Het was met een gangetje van elf kilometer per uur heerlijk lopen. Op de terugweg had ik de wind in de rug en er was een zonnetje. Het was fantastisch,” blikt de Damdorper terug. Vermoeiend was het wel. “Ik pakte meestal de zijkanten van het geborstelde gedeelte. Doordat je op ijs erg geconcentreerd moet lopen, als je niet wilt uitglijden, heb ik er wel wat spierpijn aan over gehouden. Met een goede warme douche, trok dit snel weg,” aldus Leeuwis.

Wat vergeten?
Richard, die onderweg vaak opmerkingen als ‘Hé, ben jij niet wat vergeten?’ moest aanhoren, heeft met de loop zelfs een medaille gewonnen. “Ik heb gewoon overal gestempeld en kreeg dus op het eind een speldje.”

Op de site van Richard http://www.ikloopdemarathon.nl/ is een verslag van de tocht over het ijs te lezen. Ondernemers kunnen op deze site ook terecht om de Damdorper eventueel te sponsoren.

Roparun
De RoPaRun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.