ALBLASSERDAM – Het educatieschip de Watervlo ligt sinds vrijdag 10 februari weer aangemeerd in de Buitenjachthaven, bij de ophaalbrug van Haven Zuid in Alblasserdam. Diverse basisscholen, waaronder de Loopplank uit Alblasserdam brachten een bezoek aan het bijzondere schip. Ook wethouder Sjoerd J. Veerman nam een kijkje en deed mee met allerlei proeven die op De Watervlo werden gehouden.

De bezoekende kinderen keken vrijdag hun ogen uit op het schip dat bomvol informatie zit. Samen met wethouder Veerman deden zij proefjes met water, leerden zij waar water voor gebruikt wordt en werden zij er van bewust gemaakt hoeveel water er per dag verbruikt wordt. Bij vertrek bleek dat alle kinderen het op de drijvende ‘school’ uitstekend naar hun zin hadden gehad.

Speurroute
Educatieschip de Watervlo vaart door heel Nederland met aan boord haar enthousiaste bemanning. Het schip heeft als doel mensen kennis bij te brengen over water in al zijn facetten. Hiervoor is er aan boord van alles te vinden. Via een speurroute komen bezoekers langs Neptunus, de koning van het water, een laboratorium, ‘spetterende’ regenwolken en nemen zij letterlijk een kijkje onder water. Bezoekers kunnen aan boord simpelweg een kijkje nemen of zelf actief meedoen aan de vele doorlopende activiteiten .

Watermuseum
Weizigt coördineert de schoolbezoeken op de Watervlo in samenwerking met de Watervlo in het kader van het provinciaal programma Stroom! In deze campagne werken de 22 Zuid-Hollandse centra voor natuur- en milieueducatie (NME) en Waterschappen o.a. samen aan diverse waterprojecten, die een directe bijdrage leveren aan inzicht in het behouden van ‘droge voeten en schoon water’ (waterveiligheid en waterkwaliteit).  De Watervlo is onderdeel van het Nederlands Watermuseum. Via de Watervlo bereikt het Nederlands Watermuseum mensen door heel Nederland in hun eigen omgeving.

Het schip blijft het komende weekend in de Alblasserdamse haven liggen.