ALBLASSERDAM – Veertig kinderen op sleeën en met lampionnen in hun handen, hebben zich donderdagavond 9 februari door een vierwielaangedreven  quad over het ijs laten slepen. De tocht, die over het Nieuwe Waterschap en de Alblas voerde, werd georganiseerd door de Alblasserdamse ijsclub. De deelnemertjes, maar ook de ouders genoten met volle teugen van de winterse tocht, die zo’n twintig jaar geleden voor het laatst op natuurijs werd gehouden. Het ijs heeft bij Alblasserdam een dikte van zeventien centimeter.

Net nadat de lampionnenoptocht ten einde was, vroeg Alblasserdammer Maikel van Sijll (22) zijn vriendin Kimberley van Kempen (21) ten huwelijk op het ijs. Vrienden hadden op verzoek van Maikel een groot hart, bestaande uit brandende kaarsjes, op het ijs ter hoogte van “De Groep” gemaakt. Nadat de Alblasserdammer op zijn knieën Kimberley succesvol had gevraagd, was het tijd voor champagne.