ALBLASSERDAM – Het thema van deze JED (jeugd evangelisatiedienst) “Baas boven Babel”  is ontleend aan het verhaal van de torenbouw van Babel. Het is te lezen in Genesis 11:1-9. Van een soort bakstenen en leem werd in het land Sinear een stad en een toren gebouwd. De bouwers hadden het ideaalbeeld voor ogen om de toren zo hoog te maken dat deze tot in de hemel zou moeten reiken, zodat ze zich net zo belangrijk zouden kunnen voelen als God.
God veroordeelde deze ambitieuze ijdele plannen en verstoorde de bouw. Wat één volk met één taal was geweest veranderde door Gods toedoen in talrijke volkeren die zich over de wereld verspreidden en hun eigen talen gingen spreken. Vanaf die tijd leven de verschillende volkeren in een Babylonische spraakverwarring met elkaar.
Het lijkt een beetje op de wereld van dit moment. We bouwen een stad, we werken er, we verfraaien onze huizen, we verleggen de grenzen van onze idealen en bouwen torens tot in de hemel en als we niet uitkijken leven we volledig langs elkaar heen. Pesten we onze klasgenootjes op school, luisteren we niet meer naar elkaar en gaan we allemaal onze eigen gang.
Spreken in dezelfde taal, luisteren naar elkaar en ”doen” met elkaar en met de Bijbel als uitgangspunt, daarover gaat het in deze JED.

Zondag 12 februari 2012 om 16.30 uur in de HAVENKERK aan de Ieplaan.

Deel dit bericht via...