ALBLASSERDAM – Het bestuurt van de Stichting Molentochten Alblasserwaard heeft maandagavond 6 februari nog niet beslist of en op welke datum er een molentocht gereden zal worden. “Er zijn nog stukken waar het ijs nog maar vijf centimeter is. Omdat het op meerdere plekken is, kan er nog geen beslissing genomen worden,” vertelt Hillebrand Bearda, voorzitter van de stichting. Hij wil samen met de ijsclubs in de regio zoveel mogelijk sneeuw van de route schuiven, zodat het ijs goed kan aanvriezen. “Woensdagochtend komen we opnieuw bij elkaar om te vergaderen.”

Het bestuur hanteert als formule dat elke vijf graden vorst per nacht, één nieuwe centimeter ijs betekent. Daarvoor moet het ijs wel vrij van sneeuw zijn.

Verkeersregelaars nodig
Mocht er komende week een molentocht verreden worden, dan is de AYC op zoek naar inwoners van Alblasserdam die dan als verkeersregelaar kunnen optreden op de drukke verkeerspunten in het dorp (Souburgh/Dam) Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de IJsclub of via a.j.p.maat@maat-groep.nl

Weerman
Weerman Ed Aldus van RTV Rijnmond is positief over de komst van een Molentocht. “Als het zo door vriest, kan de tocht op vrijdag worden geschaatst,” gokt Aldus.