ALBLASSERDAM – Burgemeester en wethouders van Alblasserdam hebben tijdens de laatstgehouden vergadering kennis genomen van een schetsontwerp voor de verkeerssituatie op de Dam-Haven in Alblasserdam. Dit ontwerp is tot stand gekomen na afweging van meerdere alternatieven, zijnde de oorspronkelijke fietsoversteek ter hoogte van de tunnelbak, de Marineweg/Brandweerkazerne en de hoek Zuiderstek/ Dam/ Polderstraat. Met het ontwerp wil het college de verkeersveiligheid ter plekke grondig verbeteren. Het gaat om een drietal ingrepen die de oversteek van fietsers en voetgangers veiliger moet maken.

Op het gedeelte tussen Zuiderstek en Haven wordt een tweeënhalve meter brede middenberm aangelegd. Daar kunnen fietsers richting centrum en voetgangers zich opstellen voor de oversteek naar het dubbele fietspad langs Dam en Ruigenhil of naar de Polderstraat. Mensen met een handicap, komend vanaf de Marineweg, kunnen door niveauverschillen nu niet op de ventweg aan de overzijde komen. Via een kleine omweg lukt dat wel bij de nieuw aan te leggen oversteek.

De gemeenteraad is per raadsinformatiebrief geïnformeerd over het schetsontwerp. Naar verwachting is in maart een voorlopig ontwerp gereed. Wanneer de raad instemt met het definitieve voorstel en het benodigde krediet beschikbaar stelt, kan de reconstructie van de oversteek Zuiderstek–Polderstraat worden uitgevoerd. Dit zal plaatsvinden in de zomervakantie van dit jaar om de overlast voor het woon-werkverkeer tot een minimum te beperken. Met het werk is een bedrag van ca. € 450.000 gemoeid. Bij de provincie wordt 50% medefinanciering aangevraagd.

Over het schetsontwerp heeft overleg plaatsgevonden met de vereniging Veilig Verkeer Nederland en met de Fietsersbond. Direct belanghebbenden en de bewoners van Dam, Ruigenhil, Polderstraat en Zuiderstek zijn per brief geïnformeerd. Het schetsontwerp is hier te downloaden.

Deel dit bericht via...