ALBLASSERDAM – De 26-jarige Alblasserdamse veelpleger H.A. heeft een celstraf van tien maanden opgelegd gekregen. Daarnaast moet hij twee wijkagenten uit Alblasserdam een schadevergoeding betalen voor belediging en bedreiging. Tot slot moet de man zestig euro betalen aan het slachtoffer. De man heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan een gewelddadige afpersing van een portemonnee van een dorpsgenoot. Daarnaast heeft hij volgens de rechter twee wijkagenten in zijn dorp hebben beledigd, bespuugd en bedreigd.

A. zou tot de afpersing overgegaan zijn, omdat er onenigheid was over een tientje schuld. De Alblasserdammer werd de afgelopen jaren herhaaldelijk voor dezelfde soort feiten veroordeeld.

De gevangenisstraf is onvoorwaardelijk. De schadevergoedingen voor de agenten bedragen 125 euro en 300 euro. Het laatste bedrag is hoger, omdat A. behalve bedreigd ook beledigd heeft door de agent te bespugen. Het afpersingsslachtoffer krijgt zestig euro aan materiële schadevergoeding.