ALBLASSERDAM – De snelheid van het verkeer, dat over de Brug over de Noord rijdt, moet echt nog naar beneden. Dat stelt persvoorlichter Anneke Heinecke namens Rijkswaterstaat. Sinds enkele dagen liggen er drempels op de brug, om de snelheid naar beneden te halen. “Ondanks alle maatregelen wordt er toch nog te hard over de brug gereden. Mogelijk worden nog meer verkeersmaatregelen genomen om er voor te zorgen dat het verkeer niet te hard over de brug rijdt,” aldus de voorlichtster.

De maximumsnelheid op de brug is gedurende de renovatiewerkzaamheden aan de basculebrug teruggebracht naar dertig km per uur. Deze maatregel duurt tot 30 maart. Voor de snelheidsbeperking zijn drie redenen:
•    omdat de brug momenteel opgevijzeld is;
•    omdat in de basculekelder onder de brug gewerkt wordt;
•    omdat de veiligheid van de medewerkers van de aannemer die onder en aan de brug aan het werk zijn van belang is (bij hogere snelheden van het verkeer is die veiligheid in het geding)

“Er staan diverse borden langs de weg waarbij weggebruikers gewezen worden op de werkzaamheden en de snelheidsbeperking. Daarnaast zijn aan weerszijden van de brug drempels aangebracht om er voor te zorgen dat de snelheid ook echt naar beneden gaat. Rijkswaterstaat probeert de hinder voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken, maar vraagt wel om uw begrip,” besluit Heinecke.