ALBLASSERDAM – Wegverkeer dat gebruik maakt van de Brug over de Noord bij Alblasserdam, doet er verstandig aan niet te hard over de oeververbinding te rijden. Er zijn namelijk ter hoogte van de klep twee drempels aangebracht. “Ik werd bijna gelanceerd op de brug. Er liggen ineens heuvels,” zo schrijft Davy Barendregt uit Alblasserdam op Twitter. Een plaatsgenoot vult aan: “Wie verzint het om vluchtheuvels op de brug te maken?”. Weer een ander schrijft: “We werden gelanceerd met de bus. Door deze actie heb ik gelijk last van mijn rug. Werd gewoon uit mijn stoel geworpen.”

Toch zou het geen problemen moeten opleveren aan verkeersdeelnemers die zich aan de aangegeven maximumsnelheid houden. Er geldt een snelheidsbeperking van dertig kilometer per uur en langs de kanten van de weg staan borden, waarop is aangegeven dat er verderop drempels liggen.

De beperking is nodig om de werkzaamheden aan de brug goed te kunnen uitvoeren. Hiervoor is onder meer de klep van de brug een stukje opgevijzeld. Drempels zijn nodig om dit hoogteverschil op te vangen.  De wegwerkzaamheden worden op kosten van de staat uitgevoerd.