ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase van Alblasserdam heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan het echtpaar Dave den Boer en Tini den Boer-van Heuzen. Dave(68) en Tini(68) vierden vrijdag 27 januari dat zij vijftig jaar geleden elkaar trouw beloofden. De twee kregen als geschenk een boek over de Kinderdijkse molens.

Zowel Dave als Tini zijn geboren en getogen Amsterdammers. In 1965 kwam het echtpaar in Alblasserdam wonen. Dat was niet omdat ze Alblasserdam zo mooi vonden… “Ik vond er helemaal niets aan, maar we konden hier een huisje krijgen via de kabelfabriek,” licht Tini toe. Twee maanden na de verhuizing werd de eerste dochter, Esther, geboren. En drie jaar later kreeg Esther een zusje: Claudia.

Speeltuin
De Alblasserdammers leerden elkaar tijdens een oprichtingsavond van een speeltuin in Amsterdam. “We kwamen elkaar tegen, zagen elkaar, maar er gebeurde niets,” herinnert Tini zich. “Later kwamen we elkaar tijdens carnaval weer tegen en niet veel later kwamen we elkaar bij de film tegen. Dave heeft mij toen naar huis gebracht en vanaf die tijd was het aan,” vertelt Tini.

Vriendin
Dave moet toegeven dat hij eigenlijk niet met Tini omging, omdat hij haar leuk vond, maar om een andere reden. “Ik had eigenlijk een oogje op de vriendin van mijn vrouw, maar die had verkering en ik probeerde op deze manier toch in contact met die vriendin te komen.” Doordat de Dave en Tini elkaar beter leerden kennen, voelden zij steeds meer voor elkaar, met uiteindelijk een vijftig jarig huwelijk tot gevolg.

Handbal
Het echtpaar heeft de afgelopen jaren veel vrijwilligerswerk gedaan. Zo richtte Dave, samen met Anton Kuis en Harrie Steggerda in 1969 de Alblasserdamse Tafeltennisvereniging op. Daarnaast is Dave voorzitter geweest van het bestuur van De Mijlpaal, was hij coach van het damesteam van handbalvereniging Spirit en was hij voorzitter van de bouwcommissie van de nieuwe kantine. Zijn vrouw was in die tijd secretaris. Eind jaren negentig hielden de twee zich bezig met de herbouw van de dijksynagoge in Sliedrecht. Tot slot hielp en helpt de familie tijdens Jeugdland.

Schilderen
Ook Tini was de afgelopen jaren druk met allerlei zaken. “In de jaren zeventig heb ik nog gedemonstreerd tegen een metrolijn die tussen de Nicolaas Beetsstraat en de Pieter de Hoochplaats door zou lopen. Ik heb toen handtekeningen opgehaald. Uiteindelijk gingen de plannen niet door,” weet Tini. In de jaren negentig was de Alblasserdamse vrijwilligster bij de Zonnebloem. Tegenwoordig houdt Tini zich bezig met schilderen. Het echtpaar heeft twee kleindochters.