ALBLASSERDAM – De kans dat de nieuwe voetbalkooi in de Wilde Woutstraat in Alblasserdam wordt gebouwd is aanzienlijk toegenomen. De tientallen bezwaren die bewoners van onder meer de Nedersassen hadden ingediend tegen het voornemen van het college, om een voetbalkooi in de Wilde Woutstraat te bouwen, zijn door de commissie van bezwaarschriften ongegrond verklaard. De bewoners zijn bang dat de kooi hangjongeren aantrekt die overlast veroorzaken. De bewoners gaan niet in beroep en laten het er dus verder bij zitten. Hierdoor is de kans groot dat de kooi binnen korte tijd gebouwd kan worden.
De jeugdgemeenteraad had ook een plan voor een voetbalkooilocatie ingediend, maar dat bleek onhaalbaar, omdat de afstand vanaf het centrum naar het grasveld naast de kinderboerderij aan de Plantageweg te groot was.

De oude voetbalkooi aan het Van Nesplantsoen werd in het jaar 2000 opgericht. De jaren daarna leidde dit tot klachten van een aantal buurtbewoners over onder meer geluidsoverlast. Één bewoner zocht uit hoe het gebied planologisch in elkaar stak en kwam er achter dat de voetbalkooi niet in overeenstemming was met het bestemmingsplan. Nadat hiertegen bezwaar was aangetekend, brak een juridische strijd los. Op 16 maart vorig jaar besloot de Raad van State dat het bestemmingsplan uit 2009 moest worden vernietigd.

Concreet houdt dit in dat het oude bestemmingsplan uit 1952 weer in werking treedt en op basis daarvan is het niet mogelijk om op deze locatie een voetbalkooi te plaatsen. Daarom zag het college van burgemeester en wethouders zich genoodzaakt, de kooi weg te laten halen. Omdat de gemeente toch een goede speelvoorziening wil aanbieden in het centrum is het oog gevallen op de locatie in de Wilde Woutstraat. In het daar gelegen speeltuintje werd weinig gespeeld en er is volgens het college voldoende ruimte voor een kooi.