ALBLASSERDAM – Al ruim een jaar zorgt Backupruimte.nl ervoor dat er iedere dag van deze site een goede kopie wordt gemaakt. Mocht er onverhoopt een server crashen, is het leed te overzien middels die backup. Maar ook een (geslaagde) hackersaanval op de site is snel te verhelpen, doordat de bestanden van de dag ervoor teruggezet kunnen worden en het lek gedicht kan worden.  Ondernemer Rick Sloot uit Alblasserdam, eigenaar van Backupruimte.nl heeft speciaal voor de lezers van deze site een actie bedacht, waarmee vijf gratis accounts te winnen zijn.

“Ongemerkt slaan mensen steeds meer digitale gegevens op. Denk aan bankafschriften, familiefoto’s en documenten van studie of werk,” weet Rick. Hij vervolgt: “Al deze gegevens worden opgeslagen op een harde schijf. Maar wat gebeurt er als die schijf niet meer werkt, of erger, wanneer de toegang tot de computer onmogelijk is door brand of waterschade? Daar hebben wij een oplossing voor bedacht,” aldus Rick.

Hoe werkt het?
In de praktijk is het zo dat er slechts één programma nodig is op een computer met  internetverbinding. Gebruikers kunnen zelf bepalen van welke mappen en welke bestanden er dagelijks een reservekopie wordt gemaakt. Deze gegevens worden via een beveiligde verbinding verstuurd, gecodeerd ingepakt en elders opgeslagen. Alleen de gebruiker kan met een unieke code de bestanden, indien dat nodig is, terughalen.

Prijsvraag
Op www.backupruimte.nl is voor iedereen een gratis testversie te downloaden. Deze werkt dertig dagen. Speciaal voor lezers van deze site worden er vijf volledige accounts voor een jaar lang gratis beschikbaar gesteld. Hiervoor moet u deze vraag zo goed mogelijk beantwoorden: “Hoeveel Alblasserdamsnieuws.nl-bestanden zijn er vandaag (woensdag 25 januari ) veiliggesteld door het maken een backup?”.

Ter waarde van 90 euro
De vijf mensen die het dichtst bij het goede getal zitten, winnen een account met tien gigabyte aan opslag ter waarde van 90 euro. Vul hieronder, bij de reactiemogelijkheid uw schatting in. Let er wel op dat u een werkend e-mailadres achterlaat, zodat er bij een eventuele winst, contact opgenomen kan worden. U kunt tot en met maandag 30 januari uw schatting inzenden.

Hints:

– de site bestaat ongeveer twee jaar.

– het zijn tienduizenden bestanden

– er staan ongeveer 2800 berichten op de site

Deel dit bericht via...