OUD-ALBAS – Een 17-jarige jongen uit Oud-Alblas is donderdagmiddag 26 januari aangehouden door de politie. Buurtbewoners zagen dat de jongeman, samen met een vriend in een bootje stapte bij de tuintjes ter hoogte van Kooiwijk in Oud-Alblas. Omdat het vaartuigje niet van hem was, gingen de getuigen er van uit dat er een poging gedaan werd tot diefstal. De politie werd gebeld en om hulp gevraagd. De 17-jarige werd gesignaleerd bij ‘De Groep’ en kon op het eiland Grote Nes worden aangehouden.

Hij vertelde alleen even met de boot naar de overkant te willen en dat hij niet de intentie had om de boot te stelen. Na overleg met de officier van justitie werd besloten de jongen alleen een boete te geven voor het zich bevinden op verboden terrein. De andere jongeman is later, in zijn woning op de overtreding aangesproken. Hij kreeg geen boete, omdat agenten niet zelf zagen dat de Oud-Alblasser zich op verboden terrein had begeven. Wel zijn de gegevens van beide personen genoteerd.