ALBLASSERDAM – Meesterslager Arie Bakker uit Alblasserdam viert deze week feest. De zaak bestaat negentien jaar, de ‘baas’ is veertig jaar geworden en het is twaalf jaar geleden dat Bakker zich in het Makado vestigde. “En als er wat te vieren is, trakteer je,” vindt Bakker. Daarom krijgen alle klanten die vrijdag of zaterdag voor tien euro of meer besteden in de winkel, een zak met vijf gratis oliebollen mee naar huis.

Burgemeester worden
Exact negentien jaar geleden nam Bakker samen met zijn broer Piet de slagerij van Wim de Baat, langs de Van Eesterensingel in Alblasserdam over. “Voor die tijd was ik slagersknecht. Dat werk deed ik al vanaf mijn vijftiende. Eigenlijk wilde ik burgemeester worden,” lacht de 40-jarige Arie. “Maar ik had weinig zin in leren en vond het werk in de slagerij erg leuk. Eigenlijk heb ik er nooit voor gekozen, maar ben ik er gewoon ingerold.”

Ruwe diamant
Inmiddels werken er in het totaal veertien man in de zaak. Drie van hen, Jim, Christine en Anke, werkten tot twaalf jaar geleden in de slagerij van Bas Lagendijk. Dit personeel is tijdens de samenvoeging van beide zaken overgenomen. “De sfeer in de zaak is erg goed, daar ben ik blij mee,” vertelt Arie. Over zijn nieuwe ‘ aanwinst’ Dieter vertelt de goedlachse slager: “Dat is onze chef in opkomst. Het is nog een ruwe diamant, maar met een beetje slijpen komt het wel goed met ‘m.”
De oliebollenactie van vrijdag en zaterdag is tijdens de gebruikelijke openingstijden.

Deze advertorial is deel negen van de Makadoserie op deze site. De vorige verhalen gingen onder meer over de Schoenenreus, TerStal, Drogisterij DA Van Zessen, Primera Alblasserdam, de Makadobar en Riens Gort Optiek. De komende weken komen ook de andere ondernemers van het Makado aan het woord. Dit kan gaan over bijvoorbeeld een nieuw product of een nieuwsfeit.

Deel dit bericht via...