ALBLASSERDAM – Groep zeven van basisschool ’t Nokkenwiel in Alblasserdam heeft maandag 23 januari burgemeester Bert Blase en Koos de Vuilnisman op bezoek gehad. Koos was de hele ochtend aanwezig om te vertellen over afval en over onze planeet aarde en de effecten van afval op en in de aarde. Later in de ochtend kwam de burgemeester langs om te zien wat er geleerd werd. Een deel van de kinderen was toen net creatief bezig met restafval, terwijl de meeste kinderen elektrische apparaten slim gingen slopen.

Slim slopen houdt in dat bij elk apparaat het ijzer, het plastic en wat er overblijft apart eruit gehaald wordt , zodat het hergebruikt wordt. Koos en de kinderen hebben de burgemeester verteld over onze planeet en hoe die zorgt dat de natuur bijna alles opruimt. Maar dat wij mensen heel veel materiaal gebruiken dat de natuur moeilijk of niet op kan ruimen.

Verder vertelde Koos over de schaarse materialen, waardoor het volgens hem bijna vanzelfsprekend is dat afval gescheiden moet worden.

De burgemeester heeft verteld dat ook hij nadenkt of hij iets kan recyclen voor hij het wel of niet weggooit. De kinderen hebben hem nog wat tips gegeven. Vooral de mogelijkheid dat je pennen kunt inzamelen om er weer nieuwe pennen van te maken interesseerde hem. Koos heeft dan ook meteen een folder meegegeven over dit project. Daarna heeft de burgemeester de werkzaamheden van de kinderen bewonderd en hier en daar ook nog even geholpen. Al met al een geslaagde ochtend. Foto’s en tekst: René Asselman.

Deel dit bericht via...