ALBLASSERDAM – Ter ere van de verjaardag van koningin Beatrix, wordt op dinsdagavond 31 januari een lampionnenoptocht gehouden in Alblasserdam. De kinderen kunnen zich die dag vanaf 18.15 uur melden in de hal van het gemeentehuis in Alblasserdam. Het vertrek staat gepland om 18:45. De te lopen route voert door het centrum van het dorp en zal ongeveer 45 minuten duren. Er loopt een fanfare voorop met majorettes.

De organisatie is in handen van het Oranje Comité Alblasserdam en organisatrice Ilse van der Plas geeft aan: “Ook dit jaar hebben we weer een mooie tocht uitgezet. Op het gemeentehuis kunnen gratis lampionnen afgehaald worden en na afloop staat de warme chocolademelk klaar bij het eindpunt in Landvast. We hopen op een beetje mooi winterweer en ik kijk al uit naar alle creativiteit van de kinderen.”

De lampionnenoptocht is de aftrap voor alle activiteiten in het hele dorp op weg naar de festiviteiten rond Koninginnedag. In de komende weken zullen daarvoor ook de eerste programma onderdelen bekend worden gemaakt.

Over OCA
Het Oranje Comité Alblasserdam organiseert voor de gemeente Alblasserdam de festiviteiten welke verband houden met de verjaardag van onze Koningin. Hoofddoel is een fantastische dag te organiseren voor de gehele Alblasserdamse bevolking op 30 april: Koninginnedag! Daarnaast organiseert het comité de lampionnen optocht op de echte verjaardag van onze Koningin en de traditionele versierde fietsenoptocht.

Deel dit bericht via...