ALBLASSERDAM – Vrouwen uit elf kerkgenootschappen steken de hoofden bij elkaar en organiseren op 25 januari voor de negende keer een interkerkelijke vrouwenochtend. De locatie hiervoor is de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam. Er wordt die ochtend gezongen, gelezen en gesproken, waarbij het thema ‘eenzaamheid’ de rode draad zal zijn. Er worden ruim 200 vrouwen verwacht. Iedereen is van harte welkom.

“Eenzaamheid is een onderwerp wat iedereen raakt. Hoe druk je ook bent met van alles en nog wat, iedereen voelt zich bij tijden in de steek gelaten, onbegrepen. Nog meer is dit voelbaar als je ook daadwerkelijk alleen bent, of alleen bent komen te staan. Deze morgen willen we stilstaan bij eenzaamheid, en ook hoe God in onze eenzaamheid dichtbij wil zijn. Er altijd voor ons wil zijn,” zo schrijft Flooranne Alting.

Willy
Voor de inleiding is Willy Bakker Huizinga uitgenodigd. Zij zal vertellen vanuit haar persoonlijke levensverhaal, maar ook vanuit haar  ervaringen en gesprekken met mensen. Willy heeft zelf een lichamelijke beperking. Ze heeft verschillende boeken geschreven, waaronder het boekje ‘Kom gerust eens langs’, wat over eenzaamheid gaat.

Programma
De grote kerk opent haar deuren om 8:45 uur, het programma begint om 9:15 uur en duurt tot 11:15 uur. Er is opvang in twee groepen voor kinderen van 0-3 en van 4-6 jaar in de Damsteen, naast de grote kerk. De muziek zal worden verzorgd door Mirjam Bustraan (piano) en Wendelien de Waaij (dwarsfluit).

Stands
In de pauze wordt er koffie met iets lekkers genuttigd in de Damsteen. Hier zijn verschillende stands ingericht. Een stand van stichting Basic Life Support, waar het geld van de collecte (na aftrek van de kosten) naar toe zal gaan. Dit is een Alblasserdamse stichting die in de eerste levensbehoeften voorziet van zeer arme Roemenen. Verder zullen er stands zijn van ‘de Wereldwinkel’, Nelly van der Steen zal met tassen en sjaals een stand vullen, Jessica de Jonge-Verlek zal net als vorig jaar in de Ichtuskerk iets van haar kunstuitingen tentoonstellen en ook verkopen. Er zijn sierraden te koop voor Christenen voor Israel en de wereldwinkel is aanwezig met hun producten.

“We hopen op een goede ochtend en als organiserende vrouwen kunnen we zeggen dat het heerlijk is om samen één te zijn, en dat wensen we iedereen die deze morgen zal bezoeken ook toe,” zo sluit Alting af.

Voor meer informatie kunt u bellen met: Flooranne Alting 078-6913541.