NIEUW-LEKKERLAND – Twee auto’s zijn vrijdagavond 20 januari, zo zwaar beschadigd geraakt tijdens een botsing op de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland, dat ze weg gesleept moesten worden. Één persoon raakte licht gewond. Het ongeval ontstond, nadat een 22-jarige Nieuw-Lekkerlander met zijn auto een andere weggebruiker inhaalde. Op het moment dat hij dit deed, draaide vanuit de Roerdomp een plaatsgenote met haar auto de weg op. De ‘inhaler’ gaf wat gas bij om er nog net langs te kunnen, maar dat mislukte.

Hoewel er veel schade ontstond, raakte hij niet gewond. De andere bestuurster liep een wond bij haar wenkbrauw op. De politie heeft het ongeval onderzocht. Resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Overigens was het zicht op de weg beperkt, doordat twee straatlantaarns defect waren. Dit zou een rol gespeeld kúnnen hebben bij de aanrijding.