ALBLASSERDAM – De rechtbank van Dordrecht heeft de 24-jarige man uit Krimpen aan den IJssel die verdacht werd van het verrichten van diverse seksuele handelingen met een gehandicapte man uit Alblasserdam, donderdag 19 januari een werkstraf van 200 uur opgelegd. Daarnaast kreeg de Krimpenaar een voorwaardelijke celstraf van een half jaar. Als hij de komende twee jaar niet weer de fout in gaat, zal de straf dus vervallen.

Gehandicaptenverzorger J. van ’t Z. is door de rechtbank schuldig bevonden aan het verrichten van seksuele handelingen met een bewoner van een zorginstelling in Alblasserdam. De verdachte ontkende tijdens de zitting schuldig te zijn en zei slechts ‘gekieteld’ te hebben.

Zowel de officier van justitie, als de rechters geloven daar niets van en zijn van mening dat de man een misstap heeft begaan.