ALBLASSERDAM – Tien teams van verschillende kerken/gemeenten in Alblasserdam en zo’n 120 individuele deelnemers hebben woensdagavond 18 januari meegedaan aan de Alblasserdamse Bijbelquiz. Deze quiz, ontwikkeld en ondersteund door het Nederlands Bijbelgenootschap, was georganiseerd door de Havenkerk en de Ontmoetingskerk. Na een spannende strijd, kwam uiteindelijk de Evangelische Gemeente Jozua als winnaar uit de bus.
De winnaar van het individuele klassement was Pieter Boer (ook van Jozua). De conclusie die na de quiz, onder leiding van Dirk Louter, getrokken kon worden, is dat er in Alblasserdam bijzonder veel Bijbelkennis is en dat daarbij de verschillende ‘richtingen’ niet veel voor elkaar onder doen. Het zou wat de deelnemers betreft, zomaar een begin kunnen zijn van een nieuwe traditie. Foto’s en tekst: Hans van Walsum.