ALBLASSERDAM – Een beetje toepasselijk was de regenachtige, waterkoude januaridag wel, toen woensdag de 18e wethouder Sjoerd Veerman van Alblasserdam en gedeputeerde Ingrid de Bondt van de provincie Zuid-Holland de vernieuwde Parkeer- en Reisfaciliteiten bij de Waterbushalte openden. Juist doordat we in een waterrijk gebied leven, is er hoogwaardig vervoer van dorp tot dorp over water mogelijk. Daar is nu eenmaal neerslag voor nodig.

De P+R bij de waterbushalte werd de afgelopen maanden stevig onder handen genomen, waardoor het gebied is uitgebreid met vijftig nieuwe parkeerplaatsen en evenveel fietsstandaards, om het de reizigers nog makkelijker te maken.
Na een toespraak van Bondt en Veerman werd een grote, nieuwe klok onthuld. De twee moesten aan een touw trekken, waarna een blauwe doek naar beneden zou vallen. Door de regen was het doek echter zwaarder en plakkeriger geworden, waardoor het koord afbrak. Met een beetje hulp lukte het om het doek alsnog naar beneden te krijgen.

De openingshandeling was onderdeel van het werkbezoek dat gedeputeerde De Bondt (Verkeer en vervoer) woensdag bracht aan de regio Drechtsteden. Foto’s en tekst: Peter Stam.