ALBLASSERDAM – Het gezin uit de Lekstraat in Alblasserdam dat maandagavond werd getroffen door een brand, is na een oproep op deze site door meer dan 225 mensen gebeld. De meelevenden boden kleding en andere spullen aan. Door de brand hadden de vader, moeder en vier kinderen bijna niets meer. De massale meelevendheid heeft het gezin goed gedaan. Wel kan het gezin nog handdoeken, beddengoed (één -en tweepersoons) en kleding voor volwassenen en één kind gebruiken.

“Mijn man heeft XXL als trui –en trainingsbroekmaat. Met een normale broek heeft hij 34 breedte en 36 lengte. Op zich is alle kleding welkom, behalve wollen truien, daar kan hij niet tegen. Mijn maat is 40/42 en anders XL. Tot slot is meisjeskleding maatje 110 welkom,” aldus moeder Coby. Heeft u nog iets dat u kunt missen? Bel dan de moeder op het nummer 0651469470.

Stopcontact
De eerste verdieping brandde maandag volledig af. De politie vermoedt dat de brand is begonnen bij een stopcontact op de kinderkamer. De zes bewoners werden ter plaatse gecontroleerd door de ambulance. Drie van hen, een 42-jarige man en twee kinderen van 6 en 4 jaar, werden naar het ziekenhuis gebracht vanwege het inademen van rook. De man ligt nog steeds in het ziekenhuis, met de kinderen gaat het inmiddels beter.

De brand bleef beperkt tot het hoekhuis. Even werd gevreesd dat de brand zou doorslaan naar de buren, maar dat is niet gebeurd. “Ik heb geen schade. Helemaal niks. Ik ben er goed vanaf gekomen,” aldus buurman Bertus de Zwart.