ALBLASSERDAM – Net na de Noordtunnel op de A15 bij Alblasserdam heeft woensdagochtend 18 januari een auto in brand gestaan. De brand ontstond rond 6.50 uur in de auto van een 41-jarige vrouw uit Rotterdam, op de rechterbaan richting Gorinchem. De vrouw kon op tijd uitstappen, waarna omstanders hebben gepoogd het vuur te doven. Dit lukte echter niet. De tunnel werd direct ontruimd, de noodroutes werden ingeschakeld, door de speakers was te horen dat er sprake was van een ‘noodsituatie’ en zowel de brandweerkorpsen van Hendrik-Ido-Ambacht als van Alblasserdam werden gealarmeerd om te blussen.

Met een lading schuim en water was het vuur snel onder controle. Een bergingswagen heeft het voertuig opgehaald.  Aan de andere kant van de tunnel, dus aan de kant van Hendrik-Ido-Ambacht klapte een auto op zijn voorligger, die net was gestopt voor een rood kruis op de matrixborden. Hier ontstond flinke schade. Zowel bij het ongeval als bij de brand raakte niemand gewond.

Doordat er tijdens de brand niemand meer door de tunnel kon rijden, ontstonden er files op de A15 in beide rijrichtingen. De weg in de richting van Ridderkerk werd vlak na het blussen weer vrijgegeven, waardoor het verkeer weer op gang kon komen. Richting Nijmegen ondervond het verkeer langer hinder, omdat daar nog twee van de vier rijstroken dicht waren vanwege herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden waren dezelfde ochtend nog afgerond en het verkeer kwam daarna ook hier weer op gang.

De officiële oorzaak is niet bekend, maar de bestuurster heeft het vermoeden dat een benzineleiding is geklapt.