ALBLASSERDAM – Actrice en presentatrice Tanja Jess heeft woensdag 18 januari een bezoek gebracht aan het Alblasserdamse gezin uit de Lekstraat dat maandag werd getroffen door een woningbrand. De familie, bestaande uit een vader, moeder en vier kinderen, raakte veel spullen kwijt. De moeder van het gezin vroeg via deze site haar dorpsgenoten om kleding voor de kinderen. Deze oproep werd ook gelezen door Tanja Jess via twitter, waarna de bekende Nederlander in actie kwam.

“Ik las het verhaal, zag die kinderenmaatjes en dacht: dit moet ik niet wegklikken. Het bleef aan me knagen. De volgende dag ben ik naar de Kelderoutlet Store in Almere gegaan en heb die hebben  een hele berg mooie nieuwe kleding geschonken. Vervolgens heb ik de achterbak van mijn auto volgestouwd en ben ik naar het gezin toe gereden,” vertelt Jess.

Zwaar
Bij familie Van der Hoef aangekomen, hoorde Jess de moeilijkheden waar het gezin mee te kampen heeft. “De vader heeft longemfyseem, copd en epilepsie, de moeder scoliose, een dochter zwaar ADHD en een zoon ODD en dan brandt ook nog eens je huis af. Hoe zwaar kun je het hebben? Achteraf gezien ben ik zo blij dat ik bij het gezin langs geweest ben. Ze verdienen de steun.”

Actie
Inmiddels heeft het getroffen gezin een andere woonruimte gevonden in Papendrecht, maar de spullen hebben ze daar niet mee terug. “Er is bijna niets meer bruikbaar door de water –en rookschade. Niet alleen kleding maar ook speelgoed en meubelen zijn onbruikbaar,” weet Tanja. Zij is daarom een actie begonnen om daarmee het gezin letterlijk uit de brand te helpen.

Nieuwe spullen
“Hoe fijn zou het zijn als bedrijven nieuwe spulletjes geven? Denk aan vloerbedekking, gordijnen, meubels,etc. Ook kleding voor de ouders is erg welkom. Ik ben daarom op zoek naar bedrijven uit de regio die het gezin wat kunnen bieden. Er is nog veel nodig, maar om er voor te zorgen dat het gezin straks niet met veel dubbele spullen zit, is het handig als mensen een mailtje naar Tanja@montecatini.nl sturen met wat ze over hebben. Dat is ook voor de familie zelf wat handiger, want zij hebben het al druk genoeg met andere zaken,” aldus Tanja.

Brand
De eerste verdieping brandde maandag volledig af. De politie vermoedt dat de brand is begonnen bij een stopcontact op de kinderkamer. De zes bewoners werden ter plaatse gecontroleerd door de ambulance. Drie van hen, een 42-jarige man en twee kinderen van 6 en 4 jaar, werden naar het ziekenhuis gebracht vanwege het inademen van rook. De man ligt nog steeds in het ziekenhuis, met de kinderen gaat het inmiddels beter.