HARDINXVELD-GIESSENDAM – Aanstaande dinsdag 17 januari zal in Opsporing Verzocht aandacht besteed worden aan de vermissing van de 54-jarige Johan de Waal uit Hardinxveld-Giessendam. Johan verliet op 9 januari rond 19.15 uur de woning van een kennis aan de Prinses Marijkestraat in Hardinxveld-Giessendam om naar zijn nabijgelegen huis te lopen. Sinds dat moment wordt hij vermist. Inmiddels vreest de politie voor een misdrijf. Onder leiding van het Openbaar Ministerie is een rechercheteam van 20 mensen geformeerd, een zogeheten Team Grootschalige Opsporing.

Het team heeft onder meer onderzoek gedaan in en om de woning van Johan de Waal. Hierbij zijn sporen aangetroffen die nader worden onderzocht door de Unit Forensische Opsporing. Ook is er diverse keren met een politiehelikopter gezocht boven het dorp en in de omgeving en zijn speurhonden ingezet. Dit heeft tot op heden geen spoor van Johan de Waal opgeleverd. Door middel van Opsporing Verzocht hoopt de politie meer aanwijzingen en/of tips te krijgen over de omstandigheden waaronder Johan de Waal vermist is geraakt. Opsporing Verzocht is aanstaande dinsdag te zien op Nederland 1, om 21.30 uur. De herhaling van het programma is op woensdagochtend op Nederland 2, om 11.10 uur.

Signalement
Johan de Waal (54) is 1.85m lang, heeft rood haar, een stoppelbaard en een snor. Hij droeg op de dag van zijn verdwijning een groene broek, een crèmekleurige jas met groene accenten en een groene pet.

Tips?
Heeft u tips of heeft u iets verdachts gezien op de avond van zijn verdwijning? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of met de Criminele Inlichtingen Eenheid via 06-45235943