ALBLASSERDAM – Een brand op de eerste etage van een woning in de Lekstraat in Alblasserdam heeft veel schade veroorzaakt. De brand, die ontstaan was op de kinderkamer, werd op maandagavond 16 januari 2012 ontdekt door de kinderen. De brandweer heeft onder meer een ladderwagen gebruikt om de brand te blussen. De zes bewoners werden ter plaatse gecontroleerd door de ambulance. Drie van hen, een 42-jarige man en twee kinderen van 6 en 4 jaar, zijn naar het ziekenhuis gebracht vanwege het inademen van rook. De politie vermoedt dat de brand is ontstaan in een stopcontact. De aanliggende woningen hebben tijdens de brand geen gevaar gelopen.

Door het vuur, het water en de rook zijn veel spullen verloren gegaan, waaronder (een deel van) de kleding van de vier kinderen. Mensen die nog wat kleding over hebben, kunnen contact opnemen met de moeder via 0651469470. De kledingmaten zijn: 122-128 en 140-146 voor de meisjes. En 110-116 en 128 voor de jongens. Alles is welkom.