HARDINXVELD-GIESSENDAM – De politie start een grootschalig rechercheonderzoek naar de vermiste Johan de Waal (54) uit Hardinxveld-Giessendam. Hij wordt sinds afgelopen maandag 9 januari vermist.  De politie kwalificeerde zijn vermissing woensdag als zorgelijk. Daarop werd onder andere een bericht via Burgernet en Twitter verspreid. Inmiddels vreest de politie voor een misdrijf. Johan de Waal verliet op 9 januari de woning van een kennis aan de Prinses Marijkestraat in Hardinxveld-Giessendam om naar zijn nabijgelegen huis te lopen. Sinds dat moment wordt hij vermist.

De politie heeft vandaag – donderdag 12 januari onderzoek gedaan in en om de woning van Johan de Waal. Hierbij zijn sporen aangetroffen die nader worden onderzocht door de Unit Forensische Opsporing. Ook is er donderdagmiddag met een politiehelikopter gezocht boven het dorp en in de omgeving. Dit heeft tot op heden geen spoor van Johan de Waal opgeleverd.

Signalement
Johan de Waal (54) is 1.85m lang, heeft  rood haar, een stoppelbaard en een snor. Hij droeg op de dag van zijn verdwijning een groene broek en een groen jack.

Tips?
De politie is op zoek naar informatie over Johan de Waal. Heeft u tips of heeft u iets verdachts gezien op de avond van zijn verdwijning? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.  Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

TGO
De politie heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie een rechercheteam van 20 mensen geformeerd, een zogeheten Team Grootschalige Opsporing. In dit team zitten zowel tactisch als technisch rechercheurs die informatie en sporen onderzoeken.