ALBLASSERDAM – Leerlingen van de groepen drie en vier van de basisscholen kunnen komende maanden op maandag na schooltijd sporten tijdens de Sportieve Verlengde Schooldag. Vanaf 30 januari 2012 worden er in het Sportcentrum Blokweer in Alblasserdam van 15.15 uur tot 16.45 uur sportlessen aangeboden door de gemeente. De sportlessen worden uitgevoerd door Stichting Hattrick. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kunnen de kinderen iedere les drie sporten uitoefenen. In totaal zijn er acht lessen. In de voorjaarsvakantie, maandag 27 februari, is er geen les.

Inschrijven kan via www.stichtinghattrick.nl. Ga via het tabblad ‘Onderwijs’ naar ‘Aanmelden sportprojecten’. Klik vervolgens aan de rechter kant van het scherm op ‘Aanmelden Sportieve Verlengde Schooldag groep 3 en 4 Alblasserdam’. Ook kunt u telefonisch contact opnemen via 078 – 645 0039. Voor 8 lessen Sportieve Verlengde Schooldag betaalt u € 12,50. Dit bedrag dient u bij aanvang contant te betalen. Voor dit bedrag zijn de kinderen ook verzekerd. In sommige gevallen is het mogelijk om via Stichting Leergeld een tegemoetkoming in de kosten te krijgen. Meer informatie vindt u op www.leergelddrechtsteden.nl.

Er kunnen maximaal zestig kinderen deelnemen aan de Sportieve Verlengde Schooldag. Tot 23 januari 2012 kunt u uw kind inschrijven.