ALBLASSERDAM – De kinderen uit de groepen zes, zeven en acht van basisschool Het Kompas in Alblasserdam, fietsen voortaan in feloranje veiligheidshesjes naar sportcentrum Blokweer. De honderd hesjes werden donderdagochtend 12 januari geschonken door Leen Rietveld en Arjen Jongeneel namens Aspect ICT uit Hardinxveld-Giessendam. Schooldirecteur is dolblij met het geschenk: “Voorheen had alleen de voorste en achterste fietser van een groep een hesje aan. Het wilde echter wel eens voorkomen dat er een gat kwam tussen de rij fietsers. Met oversteken van een weg was dat lastig,” vertelt Gerrit Kant.

Hij vervolgt: “Met de nieuwe hesjes kunnen andere verkeersdeelnemers zien dat het om een groep gaat. Dit komt de veiligheid flink te goede. We zijn er als school erg blij mee.”

Aspect ICT is een dienstverlener, die zich onder meer bezighoudt met het leveren van hardware, het implementeren van bedrijfssoftware en het leveren van (cloud)diensten. Bij Aspect ICT werken ongeveer 75 mensen.