ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase heeft woensdagavond 11 januari alle Alblasserdammers een goed en gelukkig 2012 toegewenst. Hij deed dit tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in Landvast. In zijn speech kwamen onder meer veiligheid, overlast, vernielingen, de samenleving en de nieuwe bestuursstijl aan bod.

Verder blikte Blase terug en vooruit op het verleden en de toekomst van Alblasserdam. Voor de toespraak verzorgde Alblasserdammer Glenn Nugteren, samen met Ruud van der Wel, een optreden. Glenn, die afgelopen jaar de Cappies Award won en daarmee ambassadeur werd van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, bespeelde de magic flute en werd beloond met een daverend applaus.

Overlast Dam
In zijn toespraak vertelde de burgervader van het Damdorp blij te zijn met de afname van de overlast op de Dam rond de horeca. Dit is volgens Blase onder meer te danken aan de strikte naleving van de openingstijden, het toezicht van suswachters, de korte lijnen met omwonenden, de politie en de gemeente.

Oud en Nieuwschade
Verder is het de hartenkreet van de burgemeester dat vernielingen en schade die ontstaan bij Oud en Nieuw teruggedrongen worden. “Er is dit jaar voor ongeveer 15.000 euro vernield in Alblasserdam. Zo werden er vijftien vuilnisbakken gesloopt. We denken er over om de bakken in de toekomst tijdens de jaarwisseling te verwijderen, al zou dat eigenlijk niet nodig moeten zijn. Ik zou het op prijs stellen als dit in de gezinnen en op school besproken wordt met de jeugd. Oud en Nieuw moet een feest zijn en daar horen geen vernielingen bij. Wat mij betreft is iedere euro aan vernielingen er één te veel.”

LTS
Na een terugblik op onder meer de ontwikkelingen rondom het zwembad, de nieuwe brandweerkazerne, de economisch moeilijke tijden, burgeractie Walking on a Dream, de kinderboerderij en het nieuwe fietspad langs de dijk, noemde Blase in de vooruitblik als positieve ontwikkeling de bouw van de tweede hal van jachtenbouwer Oceanco.

Verder vertelde hij dat het gebouw van de oude LTS aan de Esdoornlaan waarschijnlijk in het eerste kwartaal van dit jaar gesloopt gaat worden. Tot slot ging Blase in op de nieuwe bestuursstijl van gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie. “We willen dit vormgeven samen met ondernemers, inwoners en buurtcomités. Ik hoop dat onze uitgestoken hand daarbij wordt beantwoord.”

Na de toespraak was er voor de gasten gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje, elkaar het beste toe te wensen.