ALBLASSERDAM – Twee jongens uit Alblasserdam hebben dinsdag 10 januari voor de rechtbank in Dordrecht taakstraffen tegen zich horen eisen voor de overval op de Coop aan het Scheldeplein in hun woonplaats. De supermarkt werd op donderdagavond 16 juni 2011 overvallen. De toen 17-jarige D. van V. toonde daarbij een vuurwapengelijkend voorwerp en ging er met een geldbedrag vandoor. De 17-jarige B. G. was medeplichtig omdat hij V. een lift gaf met zijn scooter, zo bleek tijdens de rechtszitting.
De politie kwam na uitgebreid onderzoek de twee verdachten op het spoor. Omdat zowel V. als B. tijdens de overval minderjarig waren, werd de zaak achter gesloten deuren behandeld. Hierdoor zijn onder meer de motieven van het tweetal nog onduidelijk. Wel werd duidelijk dat de plannen gesmeed waren door Van V. Scooterrijder B. zou alleen bij het vluchten geholpen hebben.

De officier van justitie vond dat het wettig en overtuigend bewezen dat de twee schuldig zijn aan de overval. Tegen Van V., die inmiddels twee maanden heeft vastgezeten, werd 160 uur taakstraf en 5 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. Tegen G., die drie weken in de gevangenis heeft doorgebracht, werd 120 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. Als de jongens de komende 2 jaar niet in de fout gaan, hoeven zij die gevangenisstraf niet uit te zitten. Tot slot vindt de officier dat de jongens een schadevergoeding van 1.750 euro moeten ophoesten. Deze vergoeding is bedoeld voor de caissière die op 16 juni de schrik van haar leven kreeg, toen zij tijdens haar werk werd bedreigd.

De rechters doen over exact twee weken uitspraak over de zaak.

Deel dit bericht via...