ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam organiseert 19 januari, in samenwerking met Reuvers Bouw en Ontwikkeling een inloopavond over het project Noord –en Landzigt. De bijeenkomst wordt gehouden in het MFC Maasplein aan de Maasstraat 30 in Alblasserdam. Geïnteresseerden mogen tussen 19.30 en 21.30 uur binnenlopen. Zij krijgen dan informatie over zowel het stedenbouwkundige plan als het inrichtingsplan.

Het huidige plan omvat de bouw van 20 woningen, bestaande uit acht appartementen in het Trosgebouw onderaan de Oost-Kinderdijk, zeven geschakelde woningen, vier geschakelde polderwoningen en één vrijstaande polderwoning. De karakteristieke voorgeven van het Trosgebouw zal hierbij gehandhaafd blijven. Daarnaast wordt in het plan geschreven over de wegen trottoirs, parkeerplaatsen, bruggen, riolering, kabels, leidingen, groen en een speelplek.

Het plan kent een lange historie. Het heeft vooral vertraging opgelopen door de aanvullende eisen die het waterschap stelde. Twee maanden geleden is de benodigde watervergunning door het waterschap afgegeven, waarmee de bouw van de woningen een stap dichterbij gekomen is.

Mensen die de  inloopavond willen bezoeken, doen er goed aan zich van te voren aan te melden door een email te sturen naar e.verheij@alblasserdam.nl of door te bellen naar het nummer 078-7706059.