ALBLASSERDAM – Ondanks het feit dat de kerstbomenverbranding in Alblasserdam dit jaar vanwege het weer niet door ging, werden er deze week toch honderden kerstbomen ingeleverd. Voor iedere boom die werd ingeleverd, werd vijftig eurocent betaald. Sommige kinderen wisten tientallen bomen op te halen in de buurt, waardoor zij voor een dag een lucratief baantje hadden. Zo ging Gerwin Korevaar uit Alblasserdam langs de deuren om zoveel mogelijk bomen op te halen. “Ik vond het een erg leuke actie, want je krijgt er geld voor. Ik heb bij mensen aangebeld en gevraagd of ik hun boom mocht inleveren.”

Ook Lucas van der Wulp (met groen jas op de foto) haalde een leuk zakcentje op. “Het geld dat ik heb gekregen, doe ik in mijn spaarpot,” aldus de jeugdige Alblasserdammer.

Omdat de bomen niet verbrand konden worden, moest er versnipperd worden. Het afval is door de gemeentewerkers afgevoerd en heeft nog geen bestemming. “Er zit hars in het hout. We weten nog niet goed wat we er mee aanmoeten,” zo liet Angelique van Dam weten.

Foto’s en tekst: Bastiaan van de Wetering.