ALBLASSERDAM – Op woensdag 18 januari zal in de grote zaal van de Havenkerk in Alblasserdam om 20.30 uur een Bijbelquiz worden gehouden. Teams van verschillende kerkgenootschappen zullen aan deze quiz meedoen, die gepresenteerd wordt door gelegenheidsquizmaster Dirk Louter.  De quiz is een initiatief van het Nederlands Bijbelgenootschap en heeft als thema ‘Wijze lessen van Jezus’. Teams van verschillende samenstelling spelen met elkaar een Bijbelquiz vol humor, doordenkertjes en interessante weetjes.

De quiz bestaat uit tien ronden van vier meerkeuzevragen, ingeleid door een filmpje of foto. Het team met de meeste punten ontvangt een attentie van het NBG, en ook degene die de hoogste individuele score heeft.

Iedereen is welkom op woensdagavond 18 januari. Toegang is gratis.
U kunt zelf meedoen met de quiz, maar u kunt uiteraard ook als toeschouwer komen. Meer informatie over de Bijbelquiz en andere activiteiten van het Bijbelgenootschap is te vinden op www.bijbelgenootschap.nl. Het Bijbelgenootschap is ook met een informatiestand aanwezig op 18 januari.

De organisatie is in handen van de Havenkerk en de Ontmoetingskerk, samen met het rayon Alblasserwaard van het NBG. De quiz wordt gehouden tijdens de jaarlijkse week van gebed voor de Eenheid van de Christenen, dit jaar van 15 tot 22 januari. Honderdduizenden christenen nemen hieraan deel. Gedurende deze gebedsweek is er aan het begin van elke avond een gebedsmoment in een van de kerkgebouwen die Alblasserdam rijk is. De Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie (EA) hebben voor de Week van Gebed in 2012 een gezamenlijk thema vastgesteld, ‘Winnen met gevouwen handen’. Op 18 januari is het gebedsmoment in de Havenkerk (voorafgaande aan de quiz, aanvang 19.30 uur). Ook daar is iedereen van harte welkom.