ALBLASSERDAM – Met man en macht is er zaterdagochtend 7 januari gewerkt in de griend langs de Blokweerweg in Alblasserdam. Met 26 mannen, vrouwen en kinderen werden de essen (bomen) gekapt en in stukken gezaagd. Van de kleinere takken werden direct rillen gemaakt, waar vogels, muizen en spinnen zich in kunnen nestelen. De grotere stammen werden apart gelegd zijn bestemd voor de open haard.

Het is volgens Cees van Leeuwen, secretaris van Stichting de Groene Long, van belang dat de essen uit de griend worden gezaagd. “Als je er niets aan doet, krijgen de essen in de griend de overhand en worden de knotwilgen verdrukt. Dan is het geen griend meer en dat zou zonde zijn, want we hebben nog maar twee grienden in Alblasserdam.”

De vrijwilligers kijken met voldoening terug op het werk. “Het is opgeknapt en wat ook erg fijn was, is dat het weer heel erg mee viel. De hele week is er veel regen gevallen en vandaag hadden we gewoon een zonnetje. Op naar de volgende keer.”

Op 4 en 18 februari gaan de vrijwilligers weer aan de slag.