OUD-ALBLAS – Twee geparkeerde auto’s zijn donderdagavond 5 januari bij de carpoolplaats tussen Oud-Alblas en Papendrecht in het water beland. Hoewel de exacte oorzaak niet bekend is, hebben de beide eigenaren het vermoeden dat hun wagens bewust het water in zijn geduwd. “De auto’s stonden op de handrem. Het is dus bijna onmogelijk dat de harde wind de oorzaak is. Bovendien staat de wind precies de andere kant op. We vermoeden dat het gaat om een misplaatste grap,” weet één van de gedupeerden te vertellen. Ook de politie denkt aan een bewuste actie.

Een van de eigenaren ging op donderdagavond 5 januari 2012 om ongeveer 19.00 uur weg bij zijn auto. Om 22.15 uur was hij terug en zag dat zijn auto en die ernaast stond half in de sloot lagen. Het is volgens de politie waarschijnlijk dat een andere auto de twee voertuigen in het water heeft geduwd. Een bergingsbedrijf uit de omgeving heeft de twee voertuigen weg getakeld. De schade is aanzienlijk. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844. Tekst en foto’s: Peter Stam.