PAPENDRECHT – Een 21-jarige automobilist uit Hardinxveld-Giessendam is om het leven gekomen bij een ongeval. De melding van dit ongeval kwam op vrijdagmorgen 6 januari 2012 rond 05.45 uur. Een personenauto was vol op de achterkant van een vrachtwagen gebotst. Het voertuig raakte hierbij bekneld onder de trekker met oplegger. De bestuurder van de personenauto overleed vrijwel direct. Het ongeval gebeurde op de rijksweg A15 in de richting Gorinchem ter hoogte van de afslag bij Papendrecht.

De politie sloot de rijksweg en de oprit vanaf de N3 naar de rijksweg af. Later bleef de afsluiting beperkt tot een rijstrook op de snelweg. De 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Roemenië verklaarde dat hij ongeveer tachtig kilometer per uur reed en plotseling een klap hoorde en voelde. De man dacht eerst dat hij een klapband had maar al snel werd duidelijk dat het om een ongeval ging.

In verband met het onderzoek zoekt de politie getuigen die de automobilist zagen rijden voor het ongeval over de rijksweg. Mensen die daar iets over weten of gezien hebben kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).