ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam neemt maatregelen tegen de hoge waterstand in de rivier. Rijkswaterstaat heeft de verwachte waterstanden doorgegeven en deze zijn 2.49 m boven NAP. Bij 2.20 m is de afspraak dat de gemeente maatregelen treft bij cultureel centrum Landvast. De parkeerplaats wordt daarom afgesloten. Bezoekers kunnen hun auto voorlopig kwijt op het Raadhuisplein, dat op 5 en 6 januari wordt opengesteld. Verder worden er schotten geplaatst bij de ingang van de jachthaven.

Meer maatregelen in de buitendijkse gebieden, zoals Nieuwland, Kraanbaan, De Werven en de aanlegsteiger van de Waterbus, zijn volgens de gemeente voorlopig niet nodig. Wel worden deze gebieden scherp in de gaten gehouden. De hoogste waterstand wordt op 5 januari om 13:55 uur en op 6 januari om 0.30 uur verwacht.

De foto’s onder dit bericht zijn in Kinderdijk gemaakt door Annet Advokaat.