ALBLASSERDAM – Zo rond oud- en nieuw is het een vertrouwde aanblik op het Wilgenplein in Alblasserdam. De grote vrachtauto van de firma Maat waarin leden van de muziekvereniging ‘Excelsior’ hard bezig zijn met oliebollen bakken. Want traditiegetrouw sluit “EXCELSIOR” uit Alblasserdam ook dit jaar af met het bakken en verkopen van oliebollen en appelbeignets.

“De nieuwe, door transportbedrijf Maat gesponsorde, oliebollen kraam zal de kwaliteit en de verkoop zeker bevorderen. De kraam staat weer als vanouds op het Wilgenplein, schuin tegenover Meesterslager Bakker,” zo schrijft secretaris Piet Breeuwer van de vereniging.

De kraam staat er vrijdag 30 december de hele dag (tot +/- 16.00 uur) en zaterdag 31 december tot ca.15.00 uur. Aangeraden wordt om er vroeg bij te zijn want men verwacht vooral op Oudejaarsdag veel drukte. De vereniging hoopt  dat er ook dit jaar veel oliebollen verkocht zullen worden.

Breeuwer vervolgt: “U steunt er een goed doel mee want de opbrengst komt ten goede aan de jeugd. Met name voor de muziekopleiding en voor de aanschaf van de instrumenten van de jeugdige muzikanten. Iedereen die in het nieuwe jaar het goede voornemen heeft om (weer) muziek te gaan maken, kan zich daarvoor opgeven. Op maandagavond, de repetitieavond, zijn er altijd bestuursleden aanwezig vanaf ca. 19.00 uur in het repetitie lokaal bij de Elthetokerk of bij het bestuur. (Marianne van Erk tel. 078 6915811)”

Excelsior is vooral op zoek naar jeugdige (of oudere) leerlingen voor klarinet, hobo, trompet, bariton, trombone en hoorn. Voor alle nieuwe leden heeft Excelsior nog een leuk Nieuwjaars presentje. Om te bepalen of muziek maken echt zo leuk is als u dacht, zijn de eerste 5 lessen € 15.00.