ALBLASSERDAM – Twee aanspanningen van arrensleeclub Glijen en Rijen uit Alblasserdam en de menners uit de Hoeksche Waard hebben deelgenomen aan de jaarlijkse arrensleerit. Zij deden dit op uitnodiging van baron Verschuer van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit particuliere landgoed is ruim 900 hectare groot en ligt in de kom van de rivier de Linge, tussen de dorpen Beesd en Tricht, Deil en Enspijk in de gemeente Geldermalsen.

Rond 10.00 uur verzamelden de leden van Arrensleeclub Glijen en Rijen en de Menners bij het pannenkoekenhuis De Stapelbakker. Na het inspannen, ging de rit via de lanen van het Landgoed naar het centrum van de fair. Hier werden de aanspanningen en koetsiers bewonderd door de honderden bezoekers van de fair. Dit gebeurde onder genot van warme chocolademelk en Jägermeister.

Vervolgens werd een rit over het Landgoed gemaakt om weer terug te keren naar het centrum van de fair voor de erwtensoep. Hier brandde een gezellig kampvuur. De rit werd afgesloten na het uitspannen, inladen van de paarden en opladen van de arrensleden met een heerlijke pannenkoek bij De Stapelbakker. De leiding van de rit was in handen van onze rittencommissaris Teun Reedijk

De foto’s zijn gemaakt door Frits Esser van De Menners uit de Hoeksewaard. De tekst is geschreven door Arie den Boer.