NIEUW-LEKKERLAND – De zolder en eerste etage van een woning aan de Mattenbies in Nieuw-Lekkerland hebben donderdagmiddag 29 december forse schade opgelopen door een uitslaande brand. Een van de kinderen uit het gezin ontdekte de brand. Hij zag dat er rookontwikkeling was in de slaapkamer van zijn jongere broertje. Daar stond onder andere een tafelventilator. De zes kinderen en beide ouders konden zich op tijd in veiligheid brengen. Wel moesten de vader en een kind nagekeken worden door ambulancepersoneel in verband met het mogelijk inademen van rook. De twee hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De brand werd door diverse brandweerkorpsen uit de regio bestreden. Over de oorzaak is nog niets bekend. Het gezin kan voorlopig niet meer terug naar huis en mag voorlopig gebruik maken van de pastorie van een kerk in Alblasserdam. De Unit Forensische Opsporing van de politie zal later op de dag onderzoek naar het ontstaan van de brand.