ALBLASSERDAM – Het is alweer vijftig jaar geleden dat Johan Knoote (73) met zijn Annie Visser (66) in het huwelijk trad. Johan, geboren in Indonesië, kwam in februari 1958 naar Nederland. Hij kwam met de rest van het gezin Knoote terecht in een opvangkamp in Budel. Daar vandaan ging hij aan het werk bij Verolme in Alblasserdam. Later werkte hij bij diverse koppelbazen, want “daar waren de verdiensten hoger”, aldus Johan. Hij leerde zijn Annie kennen in Dordrecht, waar zij in de huishouding werkte. Hij vroeg haar op een dag of ze mee wilde naar de bioscoop. Daar kregen beiden nooit spijt van.

Het echtpaar woont sinds 1974 aan de Parallelweg in het Damdorp en hoopt deze heuglijke dag tezamen met 4 kinderen en 10 kleinkinderen af te sluiten met een gezellig etentje en later nog eens een Rijnreis te maken, wat zij dan zien als hun huwelijksreisje, want dat is er bij in geschoten.

Locoburgemeester Sjoerd J. Veerman bracht het echtpaar woensdag 28 december een bezoek en overhandigde een fotoboek.

Foto en tekst: Joop Aret.