ALBLASSERDAM – Wie op maandag 2 januari en dinsdag 3 januari 2012 van 10.00 uur tot 15.00 uur een volle zak vuurwerkresten inlevert in Alblasserdam, krijgt een hamburgerbon van de McDonald’s cadeau. Deze bon is geldig tot en met maandag 9 januari. De inleverpunten van de met vuurwerkgevulde afvalzakken zijn McDonald’s (Kelvinring 46), Scheldeplein, Parkeerplaats bij Bas van der Heijden, Parkeerplaats achter het gemeentehuis.

Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op 31 december vanaf 10.00 uur tot en met 1 januari tot 02.00 uur. Eerder of langer afsteken van vuurwerk is strafbaar. Ook het in bezit hebben van vuurwerk is niet toegestaan. Jongeren tot achttien jaar zullen bij aanhouding worden verwezen naar Halt Zuid-Holland Zuid. Door Halt Zuid-Holland Zuid worden taakstraffen opgelegd. Dit betekent doorgaans met een bezem of papierprikker zichtbaar in het dorp werken.