ALBLASSERDAM – De luchtproblematiek in de grote zaal in Landvast in Alblasserdam wordt waarschijnlijk in februari aangepakt. Dat schrijft wethouder Ad Cardon aan de gemeenteraad. In november werd besloten om 150.000 euro vrij te maken om het probleem op te lossen. In de zaal waar feesten en partijen worden gehouden, wordt het klimaat regelmatig als benauwd en te warm ervaren.

Vanuit het oorspronkelijke ontwerp is de noodzakelijke hoeveelheid te verversen lucht bepaald op 5000m3 per uur. In de praktijk is gebleken dat dit debiet te laag is en moet worden vergroot naar 11.000m3 per uur. Het probleem zal worden opgelost door een luchtbehandelkast op het dakvlak te plaatsen die via tracés van kanalen de verse lucht in en uit de grote zaal zal transporteren.

Penningmeester Peter Kooiman van de Stichting Cultureel Centrum Alblasserdam betreurt het dat onder meer op deze site diverse mensen kritiek hebben op het feit dat de gemeente geld beschikbaar stelt om het probleem op te lossen. “Veel mensen denken dat het gebouw van ons is en dat we dus ook zelf zorg moeten dragen voor alle kosten. Het gebouw is echter gewoon eigendom van de gemeente en wij huren het slechts. De eigenaar, en dus de verhurende gemeente, is verantwoordelijk voor een goedfunctionerend gebouw,” aldus Kooiman.